1 av 2
Andreas Nygren och Sandra Gilgen från X-Cons
2 av 2
Marcus Klasell och Christoffer Forsberg

Metropol Nu onsdag 15/4 om X-Cons och Musical of Warcraft

Alla har vi nån slags relation till dataspelet World of Warcraft. För vissa innehåller den mer hat, för andra mer kärlek. Därför tyckte vi det var spännande att höra att några kompisar från Linköpings universitet gjort en musikal av spelet som ett skolprojekt. Idag kom två av dem hit och berättade om hur det gick till.

Och idag invigdes Ung i X-Cons, som är ungdomsavdelningen till ”X-CONS Stockholm”. Tidigare hette föreningen ”KRIS Stockholm”. Rasmus drog till öppet hus i lokalerna på Södermalm och träffade två personer som haft det väldigt struligt, men nu valt att lägga det livet åt sidan och istället försöka hjälpa andra. Projektledaren Andreas Nygren berättade om hur han satt inne i elva år och Sandra Gilgen om hur hon hamnade i ett drogberoende och hur allt bara gick snett. Vill du höra intervjun igen? och välj rätt datum och tid (15/4 cirka 16:30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".