torsdag 16/4

Ibland bedrar skenet...

Alla har vi sett såna personer som går runt och samlar burkar, pantburkar, plockar up dom från soptunnar osv i stan. Men! allt är inte som det verkar ibland.

Idag kunde man läsa i Metro om en man från Skellefteå vid namn Curt, som lokalt kallades för Burk-Curt... han var känd för att samla tomburkar och hade gjort det i Skellefteå i åratal. Burk-Curt var känd för sina påsar med burkar år ut och år in, en lokalprofil. Han bytte aldrig kläderoch läste tidningarna varje på biblioteket.

Burk-Curt gick bort i slutet på förra året, en hade lärt sig allt om aktier under sina dagar han satt på biblioteket. Och det visade sig att Burk-Curt hade samlat på sig en förmögenhet... Burk-Curt hade sparat ihop 46.000 kronor på sitt HB-konto, köpt guldtackor värda 2,6 miljoner kronor och och köpt fonder i Luxemburg värda 8 miljoner kronor. Han hade lärt sig allt om aktier under sina dagar han satt på biblioteket.

Ingen på orten kunde ha föreställt sig det här.  Curt gick ju runt i sama skitiga kläder varje dag sa man... Men han var alltså god för ca 10 miljoner.

Nej, ibland är saker och ting inte som de verkar...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".