1 av 3
Allihop.
2 av 3
Alla rätt i Uppdraget!
3 av 3
Fet men glad.

Metropol Morgon Fredag

Yes - here we go again! Morgonens bra och dåliga grejer: Erik hade gått UPP i vikt (påskens fel), vi klarade Uppdraget med er eminenta hjälp och Ali Rawa från Mohammed Ali och Linnéa Wikblad berättade vad som är bäst i Stockholm just nu. Cykling och att folk har slutat lyssna på musik för att våren är här. Man lyssnar på världen och hälsar på varandra istället. Nice!

Vi tar det dystra först - vägningen. Erik försöker ju (eller?) gå ner i vikt under våren med siktet instället på Beach 2009. Han började på 82 kilo i februari och var nere och nosade ett tag på 79-strecket. Efter påsken ser det dock inte bättre ut än att han nu har gått upp igen till 81,7. En lyssnare hörde av sig och sa att det är viktigt att gå på toa innan vägning. Sagt och gjort, väl tillbaka vägde Erik nätta 80,3 kilo. En uppgång sen sist visserligen, men iallafall inte så allvarligt som vi först trodde.

Uppdraget gick desto bättre. Den här gången var det tio låtar från tio olika filmer. Vi behövde inte knäcka låt eller artist, utan bara från vilken film låtarna kom. Och som det ringdes och sms:ades! Ni var ju fullständigt galna! Inte oss emot, vi klarade Uppdraget och var nöjda. På måndag kommer du kunna göra just detta Uppdrag på

Under morgonen försökte vi också få tag i Flo-Rida. Han hade släppt sitt privata mobilnummer på nätet en vecka tidigare, men när vi väl tog mod till oss, var hans telefonsvarare så full att vi inte ens kunde lämna ett meddelande. Dåligt, Flo, dåligt.

Efter nio kom Bäst i Stockholmpanelen, idag bestående av bloggaren Linnéa Wikblad och rapparen Ali Rawa (Mohammed Ali). Det blev en riktigt fin morgon och en rejält bra start på helgen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".