1 av 3
Ametist dyker
2 av 3
Ison och Ametist försökte at en bild, men Dejan från Metropol NU la sig bara i hela tiden...
3 av 3
Aj i skrevet! ont... aj.

måndag 20/4

Ont i skrevet och hasch vid Kornhamnstorg.

 helgen var det dags för Årets upplaga av tävlingen Skräpdyket i vattnet mellan Slussen och Gamla Stan. Ett event som både Ametist och Ison missat... och säkert du också. Hursomhelst, de var fyra dyklag som var med och tävlade i vem som hittar mest skräp på vattnets botten under 45 minuter... De lyckades bärga sammanlagt 1,2 ton skräp tillsammans! På kajen vid Kornhamnstorg samlades nyfikna för att kolla in fynden. Laget som vann tävlingen, Submarine Recycles, fiskade upp 365 kilo skräp på den tiden. Och det gick också ett pris till det mest spektakulära fyndet, ett paket med två kilo hasch, som enligt SvD snabbt hämtades av polisen. Vi kunde se det framför oss... Polisen som skuttar iväg skrattandes, kastade hattarna i luften, och en polis som kastar av sig kläderna och dyker efter mera.

IOch Ison satt och vred sig på studiostolen idag i någon slags föreställd smärta. Det här efter nyheten om att en läkare i Sverige har skadat två pojkar i samband med att han olaglit omskurit dem. Mannen som gjorde det här har fått sitt tillstånd för att utföra omskärelseindraget redan 2007 då han hade omskurit pojkar äldre än 2 månader vilket är gränsen satt av Socialstyrelsen. Nu är han åter misstänkt för att han skadat två pojkar allvarligt polisen utredar det nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".