1 av 3
Megafon-redaktionen på besök hos Metropol-redaktionen. Sheena Curnow och Rami Al-Khamisi
2 av 3
Sheena och Rami
3 av 3

Metropol Nu måndag 20/4 om Husbys nya webbtidning och Piratpartiet

Hur många gånger har man inte läst någonting i en tidning eller hört någon på radio och tänkt - De har ingen aning om vad de snackar om. Till exempel har man ju många gånger hört folk klaga på att tidningar och TV inte ger en rättvis bild av förorten. Vad man kan göra då är antigen klaga och sura över att allt som står i tidnignen är felvinklat, eller så gör man något åt saken. Sheena Curnow och Rami Al-Khamisi gör något.

Tillsammans med andra från området driver de projektet Megafonen - Husbys nya webbtidning. Tanken är att läsarna ska få en objektiv bild innifrån Husby. Megafonen ska inte bara fokusera på det negativa som händer i området. Målet är lyfta fram positiva förebilder - skriva om alla de som gör bra ifrån sig. Men det handlar inte om romantisering av förorten. Sheena och Rami sa att de självklart kommer att skriva om allt som händer, inte bara det positiva. Men när t.ex unga ställer till med något så kommer Megafonen inte bara att skriva om VAD som har hänt utan också VARFÖR det har hänt.

Vi pratade också om Sveriges fjärde största parti - Piratpartiet. I slutet av förra veckan kom domen i Pirate Bay målet och sedan dess har Piratpartiet fått mer än dubbelt så många medlemmar. Vi ringde upp Svend Dahl, statsvetaren på Stockholm Universitet och frågade hur han ser på saken och vad händer ifall Piratpartiet får plats i EU-parlamentet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".