1 av 3
Sitter den?
2 av 3
Hårda snubbar i BK Järva
3 av 3
En turk och en kurd och massa kärlek i Metropol-studion

Metropol Nu måndag 21/4 om Järva basket och konflikten mellan turkar och kurder

BK Järvas U20 lag åker till Luleå i helgen för att kämpa om SM-guld. I kvalet till slutspelet kom hälften av alla som bor i Husby ner till Husbyhallen för att se de spela. Njjjaa, inte riktigt, men över 400 personer såg Järvas match mot Sanda, vilket är ganska mycket med tanke på att det knappt finns någon läktare i hallen.

Jonatan Kebedom, Jobel Tekle och Sami Tahir var här och berättade om varför de väljer att spela kvar i Järva istället för en klubb med större resurser. Det är gemenskapet och vänskapen som gäller före större hallar och snygga matchtröjor.

Idag pratade vi också om konflikten mellan turkar och kruder. Idris Ahmedi, doktorand i statsvetenskap på Stockholms universitet, gav oss en kort bakgrund till konflikten. Vidare undrade vi hur det ser ut bland kurder och turkar i Stockholm. Lever den här konflikten även här eller ser man på saken från en annan perspektiv. Sores Armanc, festfixaren som har ett stort kontaktnät bland kurder i Stockholm och journalisten Ülkü Holago med bakgrund i Turkiet, var här och gav sin syn på saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".