Metropol Morgon måndag 27/4

Det fina vädret är inte bara skönt... Ison klagade på att han inte kunde ta sin sedvanliga tupplur på tuben på väg in till jobbet. Solen låg ju på...

Och vår och sommar tar ju även med sig musik-festivalerna. Hultsfred och Roskilde tillexempel. Ametist undrade dock om hon någonsin skulle kunna bli kompis med festival-grisandet hon hört talas om och våga ta sig till en festival... i annat fall kanske hon bara kan få hänga backsatge med Ison? eller grisar de där också?

Några av dagens rubriker:

Det verkar som svininfluesan kan ha nåt Europa. I Frankrike, Spanien och USA har flera misstänkta fall dykt upp, WHO som står för World Health Organization varnar att att viruset kan bli ännu farligare och i USA kallas situationen för ett allvarligt hot mot folkhälsan.

Och nu är det bevisat igen... av alla droger som finns är det alkohol som framkallar mest våld. Åtta av tio våldsbrott begås av en alkoholpåverkad person. Alkohol är en större utlösare än vad många föreställer sig och den gemensamma nämnaren i de värsta och mest uppmärksammade våldsdåden. Det här visar en undersökning som SRs program Kaliber gjort. De har kollat på en grupp grova våldsbrottslingar för att ta reda på hur pass farligare de blir av alkohol, och enligt undersökningen blir risken 13 gånger större till att begå en våldshandling inom 24 timmar efter att någon druckit alkohol. Hash, gräs, amfetamin och rophypnol gör däremot enligt undersökningen inte alls folk så våldsamma.

Aftonbladet skriver om en 46-åring man som har haft en konstigt hobby. Mannen misstänks ha förföljt flera tjejer och fotograferat dem under kjolen med dold kamera. Han har setts rikta sin väska innehållande en kamera mot tjejernas bakdel Han anhölls men släpptes i går eftermiddag. Han hade en väska med en kamerautrustning som kunde fjärrutlösas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".