1 av 2
Henric Zethelius och Rasmus
2 av 2
Rasmus problemområde. Det där på armen ska föreställa hår.

Metropol Nu måndag 27/4 snackar om svinsmittan och hår

Svininfluensan som lett till att massa människor avlidit i Mexico är ju väldigt obehaglig. Samtidigt kan man tycka att medierna nästan försöker skrämma folk på sättet de skriver om den här epidemin. Vi ringde upp en smittskyddsläkare och frågade hur allvarligt det egentligen är och fick veta att man inte ens vet om alla som dött är smittade av den här influensan.

Vi fick också veta att om det skulle vara så att smittan sprider sig till Sverige, finns det botemedel. Det var ju lugnande. Vill du veta senaste nytt om svinsmittan? Gå in

Efter klockan fem pratade vi om hår med Henric Zethelius. Han är chefredaktör för siten alamode.se och har grooming, skönhet för män, som specialområde. Fler och fler verkar bry sig om att ta bort hår och trenderna går mot det mer hårlösa. Vill man ta bort hår på ryggen är tydligen vaxning bra, ska man däremot ta bort enstaka hår är det bättre att använda en pincett. Och så ska man tänka på att inte använda samma rakhyvel i ansiktet som på kroppen för att undvika irriterad hud. Vi hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".