1 av 4
Mostafa Ghazal och Yasri Khan från Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa
2 av 4
Dejan o Sepideh - Rasmus tog med sig kameran så vi hitta en bild från i höstas
3 av 4
Max Peezay i Björns trädgård
4 av 4
Max Peezay

Metropol Nu tisdag 28/4 om muslimer som träffar SD och Max Peezay

Max Peezay aka Tom Piha släpper nya skivan ”Boven i dramat” på fredag.  Och ingen som lyssnar på skivan kan undgå alla samhällskritiska texter och känslan av att han vill få nåt sagt. Vad är då viktigast, musiken eller budskapet?

Max Peezay svarade att det kan vara en fin symbios. Har man för mycket saker att säga kan man hellre skriva en bok. Allt ska ha en betydelse och vara viktigt men också rakt och enkelt. För mycket och för komplicerade texter passar bättre i ett annat forum.

Eftersom Tom har uttalade åsikter som är ”röda” undrade vi om han är orolig för att alla kanske inte kommer gilla hans nya skiva. På det svarade han att han minns när han var på Hultsfred och MUF (Moderata Ungdomsförbundet) var där och viftade sina flaggor. Då tyckte han att allt ställdes på sin spets, eftersom han inte anser att det finns någon uttalad blå musik. ”Varför finns ingen sån? De har ingen kamp. Musik handlar väldigt mycket och kamp och musiken är på vår sida” sa han bland annat.

Vi pratade också med Mostafa Ghazal och Yasri Khan från Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa. På söndag ska de ha ett samtal med bland andra Sverigedemokraterna. Vi ville veta varför de väljer att prata med SD när så många andra vägrar att debattera mot dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".