1 av 3
Vi är inte kära i varandra. Vi vet att det ser ut så, men så är det alltså inte.
2 av 3
Mannen från Interpol var så hemlig att vi inte ens fick plåta honom. Erik smygfotade lite iallafall.
3 av 3
Farnaz Sajadi pluggar i Kalifornien.

Metropol Nu onsdag 29/4 om svininfluensan och försvunna personer

Nu har det första svininfluensadödsfallet bekräftats utanför Mexiko. Det var i Texas, USA och vi ringde upp Sepidehs syster som pluggar i Kalifornien - en stat som utfärdat undantags-tillstånd. Dessutom pratade vi om försvunna personer. Hur många svenskar dyker bara inte upp en dag - och hur många utsätts för brott? Chefen för Interpol visste.

Men vi började programmet med att prata om svininfluensan, som nu tagit sitt första offer utanför Mexiko. En tvåårig flicka i Texas dog och nu har man infört undantagstillstånd i Kalifornien. Sepidehs syster som pluggar i San Fransisco berättade på telefon att folk nog är lite oroliga, men att man skojar om alltihop också. Kanske mest för att det faktiskt skrämmer en del i grund och botten.

Senare snackade vi om försvunna personer. Senast var det ju en kvinna som försvann på en Finlandsbåt och vi funderade över hur ofta folk försvinner. Kent Widing, chef på svenska Interpol, berättade att 7000 personer anmäls försvunna varje år, men att de flesta bara har glömt höra av sig. Bara 7, 8 personer per år har utsatts för ett brott. -Och sen ska man inte glömma att det faktiskt inte är olagligt att försvinna om man har valt det själv, sa Kent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".