Godis, gröt och träning

Mån 4 maj, kl 10:27

Ännu en långhelg är över och den innehöll hela spektrat. Jag är en listfanatiker och började helgen med att göra en tiopunkters på sånt som skulle göras innan måndag. Bland annat hade jag skrivit ner att jag skulle springa - något som jag ångrade men som inte kunde göras ogjort.

När jag kom hem, rätt nöjd över att ha tagit mig i kragen, läste jag om en forskargrupp som kommit fram till att frukt kan leda till bukfetma. Det är alltså farligt att äta frukt. Såna undersökningar gillar jag. Så jag gick och köpte en påse godis.

Någonstans i mitt inre insåg jag det fullkomligt ologiska i detta resonemang men jag har ännu inte klarat av att uttala det. Då är det lättare att skriva. Och att tvångsäta gröt varje morgon. Till och med i morse gjorde jag det - denna morgon när klockan ringde 04:50 eftersom Ametist hade blivit sjuk och jag skulle hoppa in på morgonen.

Det var duktigt. Kanske kan man få en belöning. Godis?

/Erik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".