Här har det uppenbarligen hänt nåt...

Metropol Morgon onsdag 6/5

Kottarnas tid är förbi, mobbade får personlig livvakt och snippan har fått en kompis.

Ametist mindes hur hon lekte med kottar på skolgården när hon var liten... du vet, man stack pinnar i kottarna så det bildade ben och de kunde sen vara olika djur. Ja man byggde ju hela djurgårdar. Men tydligen är kottarnas tid förbi... det upptäckte hon efter att ha försökt få småsyskonen att leka med kottar. Men de bara tittade på henne och ville hem till sina fjärrstyrda leksaker och tv-spel. Ja, tiderna har tydligen förändrats.

och Ison undrade hur det kommer sig att en ung kille i Sverige fått en egen livvakt på föräldrarnas initiativ eftersom han blev mobbad och skolan inte tog tag i saken... Ison mindes hur det var för honom själv när han blev trakasserad i skolan. Han storebror tvingade honom att antingen beöta honom eller mobbarna. Ison valde mobbarna och kunde därmed gå med huvudet högt, lite på grund av att blöde näsblod då... en han var ändå stolt.

Och slutligen fick vi säga grattis till snippan som fått en kopis nämligen ”Slidkransen”. RFSU har lanserat detta nya begrepp för det tidigare mödomshinna för att eliminera alla föreställningar om att det ska finnas en hinna som spräcks vid första samlaget. Ametist tyckte dock att killarnas ord var lite coolare... ”ollon” svänger ju mer? Nåväl... vi hörs imorgon igen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista