1 av 2
Ibland vill man inte! (bilden har inget med texten att göra)
2 av 2
Tråkigt att solbränna försvinner. (bilden har inget med texten att göra)

Metropol Nu onsdag 6/5 om det värsta

När Alexandra Lundsten var åtta år fick hon veta att hennes 33-åriga pappa hade dött. Då sa man att han hade dött av en sjukdom, men när hon var 19 år fick hon veta att han i själva verket begick självmord. Idag berättade hon om sin historia för oss.

Alexandra minns knappt något av de första åren efter det att hennes pappa gått bort. Men ju äldre hon blev, desto mer kände hon att nåt inte stod rätt till. När hon var 19 år frågade hon till slut en släkting om hur hennes pappa egentligen dog. Då fick hon veta sanningen. Hon blev inte så förvånad, men chockad.

Efter det började tiden då hon skulle bearbeta sorgen. Det gjorde hon bland annat genom att skriva dagbok och blogga. Alexandra kom också i kontakt med en förening som hjälpt henne att kunna prata om det som hänt och på så sätt gå vidare - sakta men säkert. Vill du höra hela intervjun med Alexandra?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista