1 av 3
Erik Klarén, Linnéa Wikblad, Berivan Yildiz och Ison Glasgow.
2 av 3
Ison har hoppat i solglasögonen för säsongen. Och han hoppar inte ur dem förrän i September.
3 av 3
Erik fet, Ison arg.

Metropol Morgon Fredag!

Solen skiner, underbara människor besökte studion och finfina personer ringde och hjälpte till i Uppdraget! Att vi sen inte klarade Uppdraget och att det visade sig att Erik måste ha ätit donuts till förbannelse den sista tiden - bryr vi oss mindre om. Enligt vågen hade han gått upp rejält och är nu tyngre än när Beach 2009 drog igång. Men som sagt, skit samma.

Uppdraget den här morgonen bestod av tio låtar som skulle knäckas. Under morgonen ringde det från alla delar av stan och framförallt från en skogsglänta där taxichauffören Gustav satt och sov. ”Det är ingen som märker nåt. Inte växeln, inte chefen - inte nån!”. Hmm, hursomhelst klarade vi inte uppdraget. Allt föll på en låt. Vi fick visserligen rätt svar, men det kom exakt 28 sekunder försent. Så kan det gå.

Efter nio kom Bäst i Stockholmpanelen. Berivan Yildiz menade att folk har börjat se en i ögonen och le när man möter dem. Det här då istället för att som tidigare, bara titta ner. ”Kanske är det sommaren, vad vet jag” sa Berivan. Linnéa Wikblad å sin sida menade att det som är bäst i Stockholm just nu är att det faktiskt, om man bara vill, går att turista i sin egen stad. ”Stockholm är full av skyltar och statyer som väntar på att ses”, sa Linnéa.

När det kommer till vägningen av Erik, så gick den som redan nämnts, sjukt dåligt. Han blir bara fetare och fetare. Läs mer om detta på

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".