Världsklass i Metropol Ute!

Ut i Stockholm! Ut i världen!

Idag mixar vi fyra kontinenter i Metropol Ute. Det blir jamaikanskt, afrikanskt, asiatiskt och europeiskt. Metropol Ute uppe i kulturmixen!

Ja, Metropol Ute är tillbaka. Säkert som ett brev på posten. Som ett tre-fika på kontoret. Klockan 17.10 i eftermiddag kickar teknikern Kent upp regeln markerad ”Telcom 2” och släpper ut oss live i din radio, mobiltelefon eller dator. Checka 93,8! Checka sr.se/metropol!

Från Jamaica kommer rootsreggaelegenden Don Carlos med 40 år in the game. Han var orginalmedlem i gruppen The Black Uhuru och har spottat ur sig runt fyrtio skivor som soloartist. Och han har med sig en snubbe som turnerade med Bob Marley några år. Vi pressar fram några storys om det också.

Från Frankrike kommer Watcha Clan, en grupp som blandar sina nordafrikanska och israeliska rötter med elektroniska beats. World’n’Bass står det på deras myspace. Dom syr ihop arabiskt, judiskt och europeiskt så att man inte ens ser sömmarna!

Och så träffar vi afrikafestfixaren J.I.B som ägnat alldeles för mycket tid åt att snacka med tjänstemän i Norrköping - visumkrångel hotar helgens influgna gäst Apeman! Kommer Fort Europa att stänga ett dj-bås nära dig ... eller? Stay tuned ...

Frågor och svar - precis som i ett debattprogram med Janne Josefsson. Fast helt annorlunda.

Metropol Ute 17.10-19.00 på 93,8 MHz eller på sr.se/metropol!

Fred, kärlek och pepp!

Rasmus & David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista