15/5 STOR


STOR dök äntligen upp i studion 45minuter sen för att prata om sin debutplatta som han äntligen släppt. Äntligen! Klicka på ”Läs mer” här nedan för att se fler bilder!

Som vanligt var det här programmet tidigt ute med att introducera svenska artister, STOR var fokusgäst redan 2007. Och nu har han släppt sin debutplatta som han kallar för streetalbum och soom heter ”Nya Skolans Ledare”, producerad av Redline. Plattan har fått fina recensioner överallt, fyror av femmor har dominerat och STOR har nu fullt upp. Han berättade hur det känns, hur väntat det har varit och hur han nu ska ta det vidare. Dessutom fick vi veta var hans poetiska låttexter delvis kommer ifrån.

Lyssna här!

Kolla in STORs freestyle på video här: http://www.youtube.com/watch?v=EfNVOTFXA7s

Veckans DJ Bjarne B ska tog oss igenom en unik resa inom den svenska hiphopen. Han tog oss från sent 80-tal till nutid med sina sällsynta mixar och sällan hörda låtar. Just nu har han lagt upp en ny mix i serien “gammal svensk hiphop” på sin sida. Denna sträcker sig från tidigt 90-tal med Sons Of Soul och Just D, till nya starten på 2000-talet med Spotrunnaz och Swing-Fly!

Lyssna på den här nedan eller ladda ner hans mixar till din dator eller mp3-spalere genom: http://svenskagruvan.blogspot.com

Det är grymma mixar, med sällsynt svensk musik!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista