Metropol Morgon tisdag 26/5

Ja men visst har vi stenkoll på nyheterna! in här och få en snabbkoll på vad du förmodligen kommer diskutera runt middagsbordet ikväll.

En viktigt nyhet idag är fortfarande Nordkoreas kärnvapen provsprängningar. Från Kina i öst till USA i väst fördöms nordkoreas sprängning och FN har kallat det ett brott mot en resulution. Nordkorea flexade tydligen lite och får nu massa hat.

En 16-årig flicka höggs ner igår vid en busstation i Upplands Väsby. En jämnårig pojke greps igår misstänkt för det här. Du kan läsa mera o det i Expressen idag.

Och DN toppar med historien om att Karolinska sjukhuset i Stockholm medvetet struntat i smittsskyddsreglerna och vårdat patienter smittad med resistenta MRSA tillsammans med andra patienter. Nu får de skit för det.

Dessutom blir det nog en del grissnack i stugorna under dagen. Danska grisuppfödare är en aning hårda mot sina grisar som grisar runt i sin egen avföring, bor jättetrångt så de inte kan ligga ner och blir slagna.

Det var det! vår urval av det vi tror är de viktigaste nyheterna idag. Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista