Metropol Nu tisdag 26/5 snackar MMA

I helgen är det MMA-galan Superior Challenge 3 - Untamed. Inför det bjöd vi hit två av Sveriges mest kända kampsportsprofiler Musse Hasselvall och Sami Aziz som också ska vara med och fightas. Vi snackade bland annat om varför de tror att intresset för kampsport har ökat så mycket.

Musse hade en idé om att det beror på att vi som barn inte blivit tillåtna att slåss, och att vi därför har ett behov som vi måste få uttrycka. "Nej du får inte slå honom med spaden i huvudet" känner väl många igen? När man blir blir vuxen får man äntligen möjlighet att få ut alla de där instängda känslorna.

Vi snackade också om matcherna som ska köras i helgen. Vi ville veta hur mycket Musse och Sami vet om sina motståndare och vad de har för taktik. Båda svarade att de kommer köra sitt eget race och att deras motståndare får anpassa sig efter dem - inte tvärtom.

Vill du höra programmet igen?
Hör oss igen imorgon klockan 16:00-18:00! Ha en trevlig kväll!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista