Metropol Nu torsdag 28/5 snackar EU och Barcelona

Idag snackade vi om EU igen och ämnet var asylpolitik och invandring. Hur har asylpolitiken i Sverige förändrats sen vi gick med i EU?  Hur ser det ut i de olika EU-länderna? Sveriges Radios EU-expert Susanne Palme kom förbi studion och berättade mer. Dessutom diskuterade panelen allt.

Och vid det här laget vet alla att Barcelona är mästare i Champions League. Vi ringde upp Sophie som är i Barca och kollade in hur stämningen var igår.

Susanne Palme förklarade att EU:s gränser både är mer öppna och mer stängda. De är mer öppna för folk som kommer hit och ska jobba, men mer stängda för de som flyr krig eller försöker komma in illegalt.

Efter gårdagens vinst har det varit ett sjukt festande i Barcelona. Vi ringde upp Sophie som berättade att hon kollade på matchen på en irländsk pub och att det var helt euforiskt. Folk skrek och kastade saker när Barcelona gjorde sina mål. Dessutom hade man satt upp en piñata som föreställde Uniteds Chistiano Ronaldo mitt i stan som folk kunde slå på. Grattis!! (säger både Sepideh och Dejan)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista