Metropol Morgon Fredag!

Morgonens uppdrag var sjukt svårt. Trots god hjälp från er lyckades vi inte ta det. Det hade såklart kunnat kännas tungt att dra igång en fredag på det viset - om det inte vore för att det hände så mycket annat under morgonen. En morgon med Ison och Erik kan aldrig bli dålig!

Och visst var det annat som också hände under morgonen. Beach 2009 till exempel. Nu återstår bara ett par veckor av säsongen och Eriks kamp mot gubbtuttarna är på slutspurten. Han började på 82 kilo och måste ner till 75. Han var nere och på 78,8 ett tag, men idag visade vågen 82,7 kilo. Det var INTE bra. Snarare riktigt dåligt. Det finns förmodligen ingen som tror att det kommer att gå vägen.

Efter åtta var det återigen dags för Uppdraget. Denna gång handlade det om tio låtar av minst sagt skiftande karaktär. Det var jättesvårt. Trots mycket hjälp från er gick det inte hela vägen. Vi hoppas på nästa fredags utmaning. Du som lyssnade och vill göra dagens Uppdrag igen får en ny chans på måndag på Eriks bästa!

Sen kom Bäst i Stockholmpanelen. Den här veckan bestod panelen av sångerskan Beldina Malaika och rapparen Ali Rawa. Beldina var fascinerad av alla små festivaler som poppar upp runtom i stan just nu - och menade att festivalengagemanget är bäst i Stockholm just nu. Ali ville boosta Karlberg - en plats som inspirerar honom till nya låttexter och som på det hela är en mycket trevligare plats än många andra i stan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista