Global musical meltdown

Stockholms fetaste liveradiopepp är tillbaka! Den här veckan kommer gästerna från söder, norr, öst och väst. Världen är i stan för att fixa din helg! Metropol Ute startar i din radio klockan 17.10. Ställ in 93,8 eller klicka in på sverigesradio.se/metropol!

Från det afrikanska musiklandet Mali i söder kommer afropoparvtagaren Vieux Farka Toure. Han är inte skrämd av att hans pappa Ali var en av kontinentens största musiker, och han lyckas förnya musiken genom att blanda ökenbluesen med reggae, pop och funk! Är det för att han är envis? Farka betyder åsna, så kanske ...

Norr representeras av techno- och houseproducenten Sebo K som ligger på hajpade Berlinbolaget Mobilee. Om JFK hade sagt "Ich bin ein Berliner" idag hade han varit tvungen att bevisa det med en I-pod packad med minimaltechno. Kryddad med lite deep house av Sebo K.

Och öst och väst kommer tillsammans, som en påminnelse om att kalla kriget bara är ett minne och att mänskligheten står inför nya hot och nöjen. Grymma funkdubbiga producenten Pursuit Grooves från Brooklyn NY berättar varför hon gjort en hel skiva om "the environment" och Moskva-klubbgurun Taras 3000 lär oss mer om den ryska huvudstadens nattliv.

Metropol Ute är Sveriges bästa edutainment sen Televinken! Och den enda livesända guiden till stockholmsnatten!

Den här veckan sänder vi live från Nordic Light på Vasagatan, som vanligt mellan 17.10 och 19.00. Kom förbi eller lyssna på 93,8 eller sverigesradio.se/metropol!

Sommarpussar!

/Rasmus &David

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista