29/5 Kool DJ Dust & Nasty Nate

I en utmaning! en Röda Tråden-DJset! där det handlade om att spela back to back och fälja föregående låt med någon slags koppling. Om än flummig och svårfångad.

Vi har många bra idéer till progam, men det har andra också. Och ibland har andra så bra ideer att man måste sno... elller inspireras av dom. På webbradio Radio Come Cleanradio 103.se med Pontus har de kört ngt som de kallat "Röda Tråden"-djset. Det handlar om en dj-utmanig. Två Djs som spelar back to back, och där varje efterföljande låt på något sätt ska ha en koppling till den förra. Djerna har inte kommit överens om vad de ska spela, och kopplingen kan vara VAD som helst. Årtal, samma producent, samma mamma, samma exfru, artisterna delar samma allergi, eller är med i samma bilpool. Den som har den mest trovärdiga förklaringen till sina kopplingar går segrande ur detta battle. Jag ringde två av de est härligt nördiga djera i landet. De är lite som uppslagverkverk var och en... Vinylgrävarna Dj Dust och DJ Nasty Nate.

Lyssna på det hela här! (hela programmet. Röda tråden DJ-setet är främst i första delen, men killarna fortsatte i andra delen)

Nasty Nate är ett levande musiklexokon och uppslagsverk och har varit DJ redan innan puberteten. Han har spelat skivor med sin motståndare i cirka 10 år har i sex år kört klubben Bring The Noise i Sthlm. Nasty Nate skriver just nu också på en maffig bok om musikhistoria som ska komma nästa år.

Daniel Savio aka Kool DJ Dust är artist och dj känd för electronicatrion "Hundarna från söder" som vann grammis 2004. Han sysslar också på med genren Skweee och ska turnera och spela live runtom i Europa och Mexico i sommar. Dust släppte nya albumet Dirty Bomb i mars och har en egen klubb på Riche i Sthlm på onsdagar som heter Förbjudna Ljud.

Kool DJ Dust och Nasty Nates playlist:

Del 1

1.UTD "Manifest Destiny"
2.Diamond D "Fuck what you heard"
3.Show & AG "Next level"
4.Nice & Smooth "Return of the hip hop freaks"
5.Gangstarr "Just to get a rep"
6.Gangstarr "Words I manifest"
7.Crooklyn Dodgers"return of the crooklyn dodgers"
8.Organized Konfusion"Fudge Pudge"
9.Rass Kass feat.OC "Action Guaranteed"
10.Jungle Brothers "The Promo"
11.Public Enemy "bring the noise"
12.L.L Cool J "rock the bells"
13.Ice T "Mind over matter"
14.Tim Dog "bitch with a perm"
15.KRS 1 "Hip Hop vs Rap"
16.Mc Serch"back to the grill again"
17.Main Source "Faking the funk"
18.InI "Faking jax"
19.Heavy D "?"
20.Channel Live "Reprogram"
21.Steady B"Serious"

Del 2

22.MOP "nine and two clips on me"
23.GZA"liquid swords"
- Promoe i intervju och hans låtar
24.Q-tip+ Mos Def+ Tash "Body Rock"
25.Arsonists "blaze"

(Veckans The MCs beat: Daniel Savio "Tough guy music")

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista