Eriks bästa webbtips - femtio par guldbyxor

En man i jättestora guldbyxor står i en affär och kollar på kläder. Folk tycker att han verkar underlig - och det är han. Helt plötsligt ryter högtalarna i butiken ut MC Hammers "U Can't Touch This" och killen börjar dansa hysteriskt. Sekunden efteråt springer ytterligare femtio personer in i butiken, också de iklädda jättestora guldbyxor och börjar dansar simultant. Jättekonstigt. Man undrar hur man själv skulle reagera om det hände på Åhlens.

Fenomenet med grupper som plötsligt dyker upp på ställen i stan och gör oväntade saker kallas ibland för "flash mob". Youtube fullständigt kryllar av exempel på dessa lekar. En av de mer kända grupper som ägnar sig åt detta och som förmodligen var bland de första, är Improv Everywhere.

En mer skådespelartad attack som Improv Everywhere har gjort är den med självmordsförsöket. En man står på en avsats på ett hus och hotar att hoppa. Polisen försöker förhandla med hjälp av en megafon. Mannens fru gråter. Någon försöker rädda honom. Det är bara det att avsatsen som mannen står på är placerad cirka en meter ovanför marken.

För en tid sedan uppmanades folk ta sig till Arlanda vid en viss tidpunkt för att under jubel välkomna en random person som kom med en viss flight. Exemplen ovan får väl dock anses en aninig mer genomtänkta och repeterade.