Metropol Morgon tisdag 23/6

 Det var ett gäng riktigt olydiga personer i dagens tidningar idag. Aja Baja!

Idag var dagens för politisk inkorrekta uttalanden och udda olydiga beteenden, iallafall enligt dagspressen.

Nicolas Sarkozys, känd som notorisk kvinnotjusare och Frankrikes president var igår den förste presidenten på över 130 år som fick göra ett uttalande till parlamentet. Talet gjorde att han fick stora applåder av franska parlamentariker... det som fick de att applådera var att Zarkosy fokuserade stora delar av det här talet kring Burkan. Alltså det religiösa klädesdräkten som muslimska kvinnor bär som döljer kroppens former... Han sa bland annat att: Burkan är inte ett religiöst problem... i vårt land kan vi inte acceptera att kvinnor är fångar bakom ett galler, utan socialt liv och egen identitet.
Dels undrade Ametist varför Sarkozy fått för sig att kvinnor i Burka inte har en egen identitet eller socialt liv? Aja Baja... Och dels undrade hon om han bara är lite nyfiken på vad som finns under burkorna... kvinotjusaren kanske ser det som outforskad mark och är lite frustrerad.

Ison berättade om att en komunpolitiker snott en Skylift på nyårsafton. Aja Baja... Du skall såklart icke stjäla en varför i allsindar en Skylift? är det en gammal barmdomsdröm att ha en alldeles egen kanske?

Och dagens sista Aja Baja... Före detta wimbeldon-spelaren och BBC kommentatorn Michael Stitch var med i en intervju i brittiska tidningen Daily Mail om Tennisförbundets kommenatatorer om att de kvinnliga tennisspelarenas stönande på plan stör folks koncentration. Hans teori var då att "de kvinnliga spelarna är där för att sälja sex" och det motiverar han med att: "de bryr sig om hur de ser ut när de spelar, de vill ju se bra ut..." Vi kan inte riktigt återge vad som sades imorse om detta, men låt oss säga att Ametist gick loss på honom.

För det första det kan vara liiite svårt att INTE stöna när du har en tennisboll som kommer mot dig i cirka 200 km/h. Och är det nån som minns André Agassi? hur han såg ut med sina rosa cykelbyxor, linnensom visade bringan, sllingade blonderade långa hår och dinglande diamantörhänge i örat under matcherna? Han kom ju undan med det... och stönen.