Metropol Nu tisdag 7/7 om att hängas ut på nätet

Rasmus försökte hänga ut Sepideh på nätet - med sina händer. Så oskyldigt brukar det inte alltid vara. Många blir mobbade och sexuellt trakasserade på internet. Men vad gör man om det händer? Vi bjöd hit Leif Stenström från datainspektionen för att få koll!

* Om man blir hotad ska man ringa polisen. Sånt ska man alltid ta på allvar
* Om det inte är så grovt som hot ska man försöka lösa det själv först. Till exempel genom att kontakta siten där bilden eller texten ligger uppe. Ofta hjälper de som är ansvariga att ta bort grejer.
* Behöver man mer hjälp kan man ta kontakt med datainspektionen.  klickar du då. (länk till datainspektionen)

"Man ska inte lägga upp bilder eller text på internet som man inte skulle kunna tänka sig visa för en främling på gatan."

Den allra största, kungen av pop, Michael Jackson - fick en officiell minnesceremoni på Staples Center i Los Angeles idag. På Sergels torg anordnade de svenska fansen en egen ceremoni för att hedra sin superstjärna. Iman fick som uppdrag att såklart åka till Plattan och bevaka, prata med folk och ge en stämningsbild från platsen.

Många grät sorgset - andra log, glädjades och sjöng med den tidlösa musiken. Efter att ha blivit helt blöt och fått sitt kuvert i princip förstört så träffade Iman Elin och Jenny som berättade varför Michael var störst av alla och delade med sig sina favoritminnen förknippade med Michael Jackson.