Metropol Nu måndag 13/7 om fetma och Matte

Nej nej, ämnena hänger absolut inte samman. Fetma pratade vi om eftersom det kommit en ny forskningsrapport som visar att vi ärver fetman genom "beteende-sympati". Döttrar kopierar mammans livsstil och söner kopierar pappans livstil. Vi ringde Mats Halldin som är läkare på Karolinska för att snacka om det här.

I Metropol Nu har vi pratat med delar av Fjärde världen under det senaste året, då främst med Max Peezay, som i våras släppte nya skivan "boven i dramat".

En av de andra medlemmerna Mattias Caliste-Lindström - Matte - har också existerat, men inte i rampljuset. Och nu är han aktuell som producent för en av låtarna på New York-rapparen Mainos debutskiva "If Tomorrow Comes.." som släpps i Sverige i veckan.

Vi bjöd hit Matte idag och snackade om vad han gjort den senaste tiden, om samarbetet med Maino, men också om hur det är att som svensk producent åka till USA och försöka jobba där.

Dessutom skickades Iman ut till närheten av Gullmarsplan. Närmare bestämt Globen där Britney Spears skulle inta scenen under kvällen. Väl på plats så var stämningen soft med ett gäng fans som stod i kön och väntade för att få de bästa platserna. Pojkar som flickor. 

Dagens uppdrag var att intervjua fansen och få en sinnesbild samt fixa ihop 5 personer som kunde sjunga Hit Me Baby One More Time i skön stämma.

Några av dem var Malin, Sanne och Mathilda. Stor eloge!