Metropol Nu tisdag 14/7 om svininfluensa och papperslösa

Idag har vi hört om en ny prognos som säger att över 400 000 svenskar kommer att smittas av svininfluensan i höst. Det här har Smittskyddsinstitutet tillsammans med Socialstyrelsen kommit fram till - hur då kan man ju undra? Vi ringde upp Socialstyrelsen som gav oss bättre koll.

Det är oklart hur många människor det är som lever som papperlösa i Sverige. Migrationsverket och polisen tror att det handlar om runt 10 000 till 15 000 personer, men ofta pratas det om att det kan vara många fler än så.

Journalisten och fotografen Claire Lindberg har följt en papperslös man en dag i hans liv. Under våren har man kunnat kolla in hennes fotoutställning "Papperslös i Stockholm" på Kungsholmens bibliotek. I höst kommer hon med en ny utställning där hon följt en hel familj.

Idag var hon här och berättade om varför hon tyckte att det var viktigt att göra utställningen och hur det har känts.

Och som vanligt så fick Iman ett uppdrag. Den här gången fick han åka till Kungsträdgården och vänta på order. Under tiden softade han med glass och gungställningar tills han fick veta att han ska snacka med någon som jobbar med Rickshaw's - alltså cykeltaxi, och dessutom ta ett varv med kärran.

Han träffade Emil som sommarjobbar som chaffis och snackade lite om hur det är och satte sig i förarsätet och spann loss. Mission accomplished!