Metropol Nu onsdag 15/7 om Litauens HBT-personer och Stockholmsprogrammet

Från idag och tre dagar framåt samlas EU:s justitie- och inrikesministrar i Stockholm. De ska bland annat prata om flyktingfrågor i nåt som heter Stockholmsprogrammet.

Susanne Palme som är EU-reporter på SR gav oss lite koll på vad det handlar om. Tydligen ska de snacka om massa saker som de vill komma fram till. Men inga beslut kommer att tas.

Igår kunde vi höra att Litauens parlament har bestämt att förbjuda att man ger positiv information om homo- och bisexualitet. Varför gör de så? Och hur ser vardagslivet ut för Litauens HBT-personer? Malinda Flodman som är pressekreterare på RFSL kom hit och berättade.

Dessutom skickades våran superduperüber-reporter Iman ut. Och den här gången kanske det var lite mer förutsägbart än tidigare. Dagens address var Skeppsholmen och inte så konstigt hölls första dagen av Stockholm Jazz Festival samtidigt.

I kuvert stod det att reda på vad som egentligen händer på Stockholm Jazz Festival under veckan och faktiskt göra en festivalsyssla. Allt detta med hjälp av Ellen Kvarby som han skulle söka upp.

Och uppdraget slutfördes med att ackriditera festivalens glada besökare.