Metropol Nu 30/7 om transgrejer och tatuerad grapefrukt

I Metropol Nu idag snackade vi transfrågor. Samanda hade läst att transpersoner idag är där homosexuella var för 50 år sen - alltså diskriminerade, utanför och allmänt illa behandlade. Lucas Romson från transföreningen KIM kom och berättade vad transpersoner är, att dom ofta är väldigt roliga, men att det finns massa problem. Till exempel får dom inte byta namn och identitet som dom vill. Och dom som vill korrigera sitt kön med operation måste bli steriliserade. Men om man pratar mer om transgrejer så blir folk nyfikna och positiva, sa Lucas.

Och Iman hamnade i ett molnigt Kungsholmen i väntan på kuvertöppning. Dagens mission för Iman var att lära sig om tatueringar och att själv testa på en grapefrukt.

Det är tydligen bättre än att öva på en kompis. Samanda lyckades övertala Iman att tatuera in texten "Sammy's good lookin', yes she is.." i grapeskinnet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista