Torsdag 3 September

Hörruduru!!!!! Så fruktansvärt kul att vara tillbaka i radio! Och varje torsdag dessutom! Herre min jeee va skoj vi ska ha framöver. För att fira detta så valde jag under dagens program ut extra fina låtar åt dig. Oldschool-hip hop, 60-tals rock steady, dancehall-rökare, tung rootsreggae, revolutionär funk, 80-talsdängor allt uppblandat med dom hetaste metropol-hitsen. Japp, det är så det kommer att gå till på torsdagarna från och med nu. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet så kör vi!

Idag slog jag ett slag för ett av 70-talets mest innovativa funk-band, Mandrill. när jag lirade deras "Fat City Strut ". Här har du ett liveklipp på gruppen från 1973. Oj...vilket...sväng...asså...ba.

Jag avslutade dagens sändning med farbröderna i Israel Vibration och deras tunga "Rudeboy Shufflin". Det finns en stenhård video filmad i Kingstons ghetto-kvarter till den här låten.Den borde du se! Varsågod!

Hörs om en vecka! Ppppppeace!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".