1 av 2
2 av 2

Eriks bästa - så funkar Spotify i mobilen

Oj, vad länge det har snackats om en mobilversion av Spotify. Många har väntat och nu är programmet här - iallafall om du har en Iphone eller Androidmobil. I måndags släpptes mobil-applikationen och idag har Johanna Ögren från Lillagumman.se tittat närmare på en teknik som gör musiksamlingen i mp3-spelaren onödig.

Spotify har hajpats rätt rejält under året och det är lätt att glömma bort att det faktiskt finns andra program med liknande funktioner. Det nya är att den streamade musiken nu på allvar har flyttat ut till mobilen, vilket för en del gör hårddisken i mp3-spelaren onödig. Musiken finns ju på en server som man kopplar upp sig mot! Än så länge är det dock en rätt dyr lek. Varken Iphone och Androidbaserade mobiler är särskilt billiga och du måste dessutom ha flatrate på datan i ditt abonnemang - annars riskerar du att få obehagliga räkningar.

Oavsett vad - så här tyckte iallafall Johanna Ögren från Lillagumman.se om Spotifyapplikationen till mobilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".