1 av 2
Ison & Ametist
2 av 2
Ison skriver sitt brev.

Metropol Morgon måndag 14/9

För de flesta av oss var det längsen vi fick ett handskrivet brev på posten, men visst är det en helt annan sak med sådana?

Det är ju inte lika vanligt att skriva ett brev för hand och lägga det på posten. Men visst är det en helt annan känsla? man kom ju närmare den som skrivit brevet, handstilen kunde ju avslöja en del och papperet hade ju personen ifråga tagit sig an. Dessutom kunde man spruta parfym på brevet, vilket man inte kan med mail och sms.

Ametist mindes sin brevkompis som hon fick genom skolan när hon gick i femman, det var fröken om utsåg en till henne lite per slump. Han var ett år äldre, spelade amerikansk fotoll och bodde i NewYork. En cool kille tyckte Ametist då. Han började kriva men när Ametist skulle svara övertalade hennes fröken henne att limma fast bilder på semlor på brevet. han svarade alrig på Ametist brev och idag undrade hon om det var frökens fel.

Ison däremot har aldrig brevväxlat visade det sig. Då var det ju väldigt passande att utmana honom! Veckans utmaning för Ison blir att han ska hitta en brevkompis! På torsdag ska han reovisa för vem denne är, läsa upp brevet han ska skicka och hur han hittat personen. Nästa torsdag ska Ison ha fått svar och det ska han läsa upp.

Ison antog utmaningen! håll tummarna för honom nu.

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".