Ametist är inte så bra på sin privata ekonomi tydligen. Här blir det inget pris inte.

Metropol Morgon tisdag 13/10

Nobelpriset i ekonomi har delats ut sedan 1969 och för första gången blev det klart att Nobelpriset i ekonomi för första gången går till en kvinna i år.

Hon heter Elinor Ostroms och hennes mans föräldrar kommer faktist från Sverige men åter till att hpn är en kvinna. Täk om priset delats ut till henne på samma sätt som fredspriset gick till Obama? det priset delades ju ut till honom i uppmanade syfte. Det sitter ju mest män i den kommittén som bestämmer vilka som ska få priset. Kanske lever de männen sånt där supertraditionella hemmaliv och vill genom det här uppmana sina kvinnor at shoppa mindre... eller är det så att hon faktist är bra på det där med ekonomin, då är ju Elinor plötsligt den perfekta kvinnan för många män, jag menar hon kan ju anförtros med matkassan hemma!

Hur bra ser det inte ut i kontaktannonsen? "Mitt namn är Elinor, jag är 165 lång, väger 65 kilo, jag gillar att shoppa och ta hand om mig men ja just det, jag har fått nobelpriset i ekonomi. Mitt kontaktnr är 6530021 plus roten ur 560".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".