1 av 9
2 av 9
Veckans DJ Al Azif
3 av 9
Skåne Peter från B-Line, och Märta Myrsteer från DNpåStan
4 av 9
Skåne Peter tog med sig sin far som satt i soffan och lyssnade
5 av 9
6 av 9
Veckans The MC Mathie nallar godis
7 av 9
Al Azif posear
8 av 9
EyeN´I tittade förbi plötsligt
9 av 9
Veckans Fokusgäst Troy Jamz

De första äldre rapparna 9/10

I Stämman tangerades ett ämne som liger väldigt mycket i tiden just nu. På flera år har det på kort tid pratats om att hiphopen, som ju är en ung kultur, börjar få sina första lite äldre rappare snart. Artister som De La Soul, Jay-Z och KRS-One börjar ju sakteliga bli äldre. Och idag frågade sig Stämman i form av Märta Myrstener och Skåne Peter (B-Line) hur det kan komma att utveckla hiphopen i dess uttrycksfomer såsom texter och bilder.

Hittills har ju hiphopen varit en rätt baktung kultur med unga aktiva, det fantiserades idag friskt om hur äldre rappare kommer att ta kulturen vidare och tillföra något nytt.

Det pratades också om vilka svenska resp. utländska rappare som kommer att vara med längst, och vad som kräv för att hålla i längden. Veckans DJ Al Azif tyckte att attityden och hur artisten ifråga relaterar till sig som artist i arenan spelar stor roll. Attityden bör vara självklar som Jay-Z snarare än bitter som KRS-One, en åsikt som fick igång KRS-One-älskaren Skåne Peter.

Lyssna på det intressanta snacket där det sias om hiphopens framtid här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".