1 av 3
2 av 3
3 av 3

Metropol Morgon fredag!

Vi lyckades väcka Stockholm även denna morgon - check. Vi klarade Uppdraget - check. Bäst i Stockholmpanelen levererade sina teorier om vad som är festast i stan för tillfället - check. Isons mamma bjöd på en av sina favoritlåtar - check. Sådär, en perfekt morgon i ord.

Kris Kross körde med byxorna bak och fram - och alla som var tolv, tretton när Jump kom gjorde detsamma. Ison hittade tydligen ett par tillräckligt stora byxor för att få det att lira - det var värre för Erik. Han hade bara vanliga, tajtare jeans som liten. Inga hiphopbrallor där inte. Bak och framresultatet blev dåligt. Ison hade roligt åt det hela morgonen.

Uppdraget var tvådelat. Först skulle vi ta reda på vilka låtar som redaktionen hade klippt ihop. Sen skulle vi ta första bokstaven i varje låts namn och bilda ett ord. Ett aktuellt ord dessutom. Vi klarade det med tjugo sekunders marginal. -Vi har världens bästa lyssnare! konstaterade Ison.

Efter nio kom Lili Parsipour och Hiyoba Tewelde och berättade för oss vad som är bäst i Stockholm för tillfället. Lili ville pusha för det faktum att det är många bra spelningar i Stockholm just nu. Det verkar som om hösten gör att många vill se musik. Röyksopp, Fever Ray och Familjen var några av akterna hon rekommenderade. Hiyoba hade noterat att folks syn på olika förorter har förändrats. Många platser har fått bra företrädare. -Ison, till exempel! sa Hiyoba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".