1 av 3
En del av Highwon, Sabo och Fille
2 av 3
Näääk prövar på Ametist mixerbord...
3 av 3
The MC Ejremar

I senaste programmet 23/10

I dagens program hade Ametist planerat ett Highwon-special. Highwon är en av de äldsta kollektiven inom svensk hiphop och består av Ison, Fille, Hoosam, Sabo, Aleks och Gurmo och kan sägas generellt härstamma från Stockholmsområden med postnummer 127. Programmet blev väldigt nostalgiskt då killarna tittade tillbaka på sina år och funderade på hur de lyckats hålla ihop som kollktiv när många andra splittras. De funderade också på vilka egenskaper som kännetecknar en Highwon-medlem och hur man inte bör vara. Killarna pratade med ametist om sitt sound och den känsla de förmedlar genom musiken. De kom ju till under en tid strax efter TLK och 165-hiphopen men körde aldrig med en ggressiv eller våldsam output i sina låtar... detta funderade de kring. Och Ametist undrade också varifrån den ödmjuka och bekymmerslösa attityden i Highwonlåtar kommer ifrån. De pratade också om sitt bästa Highwon-minne, när Highwon var som bäst och är de mådde riktigt dåligt i livet, vilkt hördes i musiken. Det och massa musik från deras historia. Lyssna här:

Veckans Fokusgäst var Näääk som hade ett nära och avslappnat samtal med Ametist. Han berättade hur det var att sitta inne, vad han gjorde och tänkte om dagarna och vad han gjorde åt ensamheten som han kände. Näääk berättade också om hur den första tiden i frihet var och hur det hela har påverkat honom. Han var tillexempel rätt ovan vid massa folk till en början. Vi fick också veta vilka hans familj är, han polare, och hur det kommer sig att de tar en sådan stor plats i hans liv och hur de ställer upp för honom. Dessutom berättade Näääk om vilken typ av hiphop han int egillar och vad han känner för kanye West. Och slutligen fick Ametist ett exklusivt avslöjande om ett kommande samarbete. Lyssna här:

Veckans The MC var Ejremar och veckans DJ var Kärleksjohan. Lyssna på Ejremar här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".