Metropol Nu torsdag 29/10 om sexköp, straffrabatt och två fotbollshjältar

Högt tempo i Metropol Nu idag! Özgur, Joanna och Sepideh var här o diskuterade bland annat sexköp. I Sverige är det inte förbjudet att sälja sex men däremot är det olagligt att köpa sex. Det här är någonting som vissa riksdagsmän menar borde ändras. Staten ska inte bestämma över vad folk gör med sina kroppar och myndiga människors överenskommelse borde respekteras. Andra menar och vill att lagen istället borde skärpas och att straffen måste bli hårdare - minst ett års fängelse.

"Marknaden dör väl om säljaren straffas? Det krävs 2 för att dansa tango."

"Man kan säga vad man vill om prostitution, men har någon frågat de prostituerade vad de vill och hur de känner? Man tar alltid beslut över derashuvuden och man glömmer den gruppen och deras åsikter om det hela.. Hur skulle vi känna om staten tog beslut om oss och vi fick inte vara med och bestämma eller ha något att säga till om?! Det är lätt att moralisera men desto svårare att sätta sig in i någon annans sits.. /Lucia"

"komplicerat det ar varldens aldsta yrke men ingen vill se sin dotter eller syster utova det"

"Bekämpa alla kriminella som står bakom prostitutionen, istället. Alla som vill "frivilligt" vara prostituerade får betala skatta som alla andra dödliga. OBS!! Det är endast inte bara mannen som konsumerar sex. HälsningarMarcelo"

"Hej!Angående er pågående diskussion. Det kan vara kul i början, man kanske börjar prostituera sig för att det känns kul. Men konsekvenserna av att använda sin kropp som arbetsmaterial är inte att rekommendera. Det är inte som att sälja sin tid. För att få bukt med prostitutionen krävs inte en kriminalisering eller en legalisering. Det krävs att man talar med de prostituerade. MVHAnna"

"om man jämför med knark. Ska man ta knarkaren eller langaren?=stryp tillgång så minskar problemet"

 Förutom den heta diskussionen om sexköp hedrar vi idag två riktigt tunga fotbollsspelare.

Henke spelade sin sista match igår. Killen har spelat över 500 matcher och gjort över 300 mål. Dessutom har han fått konungens medalj av åttonde storleken och har blivit utsedd av Elizabeth II av Storbritannien till riddare av Brittiska Imperieorden - det säger väl en del!

Sist men inte minst - kung Raul. Exakt på dagen för 15 år sen spelade han sin allra första match för Real Madrid. Sen dess har det blivit 

721 matcher
43464 spelade minuter i ligan
321 mål i La liga
126 matcher i Champions League
66 mål i Champions League

Och bäst av allt - han är inte klar än. Deeet koooommmmeeer mera.......

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista