Highwon-special 23/10

I dagens program hade Ametist planerat ett Highwon-special. Highwon är en av de äldsta kollektiven inom svensk hiphop och består av Ison, Fille, Hoosam, Sabo, Aleks och Gurmo och kan sägas generellt härstamma från Stockholmsområden med postnummer 127.

Programmet blev väldigt nostalgiskt då killarna tittade tillbaka på sina år och funderade på hur de lyckats hålla ihop som kollktiv när många andra splittras. De funderade också på vilka egenskaper som kännetecknar en Highwon-medlem och hur man inte bör vara.

Killarna pratade med Ametist om sitt sound och den känsla de förmedlar genom musiken. De kom ju till under en tid strax efter TLK och 165-hiphopen men körde aldrig med en aggressiv eller våldsam output i sina låtar... detta funderade de kring.

Och Ametist undrade också varifrån den ödmjuka och bekymmerslösa attityden i Highwonlåtar kommer ifrån.

De pratade också om sitt bästa Highwon-minne, när Highwon var som bäst och är de mådde riktigt dåligt i livet, vilkt hördes i musiken. Det och massa musik från deras historia.

Lyssna här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista