Metropol Nu måndag 2/11 om AIK-guld och vaccinering

Igår vann AIK SM-Guld i fotboll och sen dess har fansen firat runt om i Solna och i stan. Rasmus drog till lagets träningsanläggning i Karlberg och snackade med mittfältaren och Kistakillen Bojan Djordjic.

Vi ringde också upp Martin Mutumba och snackade om guldkänslan, hans nya tatuering och om att man måste satsa allt för vinna sm-guld som man gör när man vill ha en guzz.

Vi snackade också om hur och var man vaccineras mot svininfluensan. Henrik Almkvist, chefläkare som jobbar med vaccineringskampanjen kom förbi.

AIK-spelarna Flávio och Bojan Djordjic.

Antingen går man in på www.vardguiden.se och kollar där vilka vårdcentraler som har vaccinet eller så ringer man sin vårdcentral som man brukar gå till. Om vaccinet inte är tillfälligt slut är det bara att gå förbi och få en spruta. Det kostar ingenting och går snabbt. Många kan reagera på sprutan - t.ex. få lite ont i armen, men allvarliga biverkningar som allergiska reaktioner är rätt ovanliga. Henrik Almkvist rekommenderar alla som kan att vaccinera sig, även om man inte själv är i "riskgruppen". Han menar att det minskar sprittan och skyddar andra i ens omgivning som har lättare att bli sjuka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista