Metropol Morgon fredag!

Ibland är det tråkigt att förlora Uppdraget. Idag var inte en sån morgon. Kanske för att vi var så säkra på att vi hade klarat det, att vi knappt hann förstå att vi egentligen hade misslyckats. Eller så var det för att Beldina och Faye kom över sen och gjorde oss varma!

Men morgonen började såklart med en koll på omvärlden. Dödsskjutningen i USA toppade de flesta medier denna morgon, men vi pratade även om den lilla treåringen i Norrbotten som för andra året i rad fått skolfotobilden retuscherad av fotolabbet. Pappan till treringen var matt. Jo tack.

Efter åtta var det dags för Uppdraget igen. Elva låtar skulle identifieras, vi skulle leverera artist och låtnamn. Sen skulle vi ta första bokstaven i varje låtnamn och bilda ett aktuellt ord. Ordet visade sig vara VACCINATION, väldigt aktuellt. Vi trodde att vi hade alla låtarna. Själva ordet behövde vi inte ens pussla med - det var ju självklart. Men icke. Vi hade missat en låt. Det blev förlust. Men tack alla ni som hörde av er. Och tack Emilie, praktikant på Metropol - som svarade i telefon som en galning!

Efter nio kom Bäst i Stockholmpanelen över. Denna morgon var det Beldina Malaika och Faye Medeson som hade med sig varsin teori. Beldina menade att kvällsöppna fick regerar för tillfället, särskilt där man kan sitta utanför i filt. Faye uppmärksammade ett event på Lava i helgen dit folk kan ta med sig kläder och annat som går till hemlösa. Bra där!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista