Rigo 30/10

Nu gör han sin egen grej och har den egna plattan Bad Man ute. Vi pratade om hur det kommer sig att han är så pass hämningslös vad gäller vilken sorts musik han tar sig an och Rigo berättade att han anser att hiphopen skulle må bra av att inte titta till de regler som finns kring vad man får och inte får göra.

I dagens program var Rigo fokusgöst. Rigo är en av de som varit med längst inom den svenska hiphopen, redan känd under tidigt 90tal för de mesta känd från gruppen Infinite Mass. Nu gör han sin egen grej och har den egna plattan Bad Man ute.

Han pratade också om hur han tror att hiphopare och andra rappare ser på honom... och vi lyssnade på flera låtar från hans nya platta som är rätt influerat av södra USA och det som är rötterna till rock and roll jazz, blues och gospel... senare kallad rhythm and blues från 1940, 50 och 60-talen. Han fick svara på hur det kommer sig att han gör sådan musik. Rigo berättade också hur han genom åren kunnat lyckas få bra delas med skivbolag och hålla sig aktuell.

Lyssna här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista