Ametist är inte så glad över veckans utmaning...

Metropol Morgon måndag 9/11

Slussen får en total makeover idag efter att ny ägare tar över, ord som ger jobb och Ametist utdelas veckans utmaning.

Ja, idag tar ny kinesisk ägare över tunnelbanan i Stockholm och bärjar detta med att totalstäda med start i Slussen för att arbeta sig utåt. Vi undrarde om det inte vanligtvis är säljaren av varan som städar och gör fint innan det söjs, och om det faktist inte är bättre att börja städa i ytterkanterna och samla skiten i mitten innan man plockar upp högen... som man gör hemma.

En ny underökning visar också vilka ord som genererar i jobb i anställningsansökan. Topp fem ligger: strukturerad, självgående, prestigelös, inititativrik och ansvarstagande. Vi funderade på vilka ord och beskrivningar som har motsatt effekt, alltså inget jobb. Vi kom på "löneförhöjning" och "krutdurk".

Och idag var dagen då det är var dags för Ametist att få veckans utmaning, trots att hon blev utsatt för det hon utmanade Ison med förra veckan, vilket var att hamna i ett benlås med honom. Ison hade inget förbarmande över Ametist och utmanade henne i att komma till sändningen på torsdag iklädd gala-outfit. Nu snackar vi långklänning, håruppsättning, pumps, smink och hela kitet. Ametist tyckte det var lite taskigt att be henne gå upp å tidigt för att få till detta men eftersom hon inte ville vara den som först bangar på en utmaning antog hon den.

Lyssnarnas reaktioner var dock starka och Lucia ringde in och gav Ison vad han tålde för att han har så lite förståelse för vad en sådan mundering kräver rent tidsmässigt. Ametist blir ju tvungen att gå upp jättetidigt! Lucia tyckte också att Ametist skulle hämnas på Ison rejält nästa måndag då det är hennes tur att utmana. Och så kommer det bli... men en sak i taget.

Hörs imorgon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".