1 av 4
Rasmus visar vad han tycker om Mårten.
2 av 4
3 av 4
Sälj inte av mitt hem
4 av 4
Vi lovar att ingen av oss har svininfluensan, vi har bara inte fått nån sol.

Metropol Nu tisdag 10/11 om unga företagare, snyggt folk och Mårtensafton

Eller inte. I Skåne sysslar man tydligen med svartsoppa och gås idag. Här i Stockholm struntade vi i det och snackade om annat istället.

Rasmus och Dejan berättade om sina företagsdrömmar. De berättade inte om själva idéerna, som Dejan påstod var värt multimiljonbelopp, men att de går runt och har tankar. Och det verkar inte vara så ovanligt. Just nu är det tydligen väldigt många unga som startar företag. Förra året var det 6260 företag som startades av folk under 26 år.

Sepideh tyckte att alla snubbar (och brudar) borde drömma och att det är fint, men samtidigt tänka lite på sin partner som tvingas lyssna på alla de här briljanta idéerna. Och som tvingas ge feedback för att inte vara en ond människa. När de börjar snacka om finansiering börjar dessutom paniken komma sakta men säkert. Ingen vill sälja hela sitt hem på blocket sen för att företaget konkat. Men som sagt - Sluta inte drömma för det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".