1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Metropol Nu torsdag 12/11 tycker till

Jasenko och Sepideh kom förbi idag och snackade om veckans nyheter. Vi diskuterade bland annat fritidsledaren som jobbade på en ungdomsgård i Rinkeby, och som försökt värva unga killar till att åka och strida för islamistrebellerna al-Shabab i Somalia.

Både Sepideh och Jasenko tyckte det var helt sjukt och sa att det blivit förvånade när de hörde om detta. Jasenko tyckte att unga behöver nåt ädelt att kämpa för här hemma istället så man inte lockas in i den här typen av organisation. 

Jag jobbar själv som fritidsledare och tycker det är så jävla tråkigt att en person som är i en position där man lätt kan påverka ungdomarna utnyttjar den på det viset. Även ungdomarna i förorterna i utanförskapet kommer ta över det här landet och för vår och deras skull vill vi ta hand om dem. Detta är inte bara kidsen i danderyds stockholm och sverige. Ha det bra, maria.

Vi frågade också om det är rätt att Sverige har soldater i Afghanistan. Då hettade det till ordentligt i studion. Sepideh tyckte att det är bra för att man hjälper det afghanska folket, medan Jasenko sa att det är kontraproduktivt och att det finns andra metoder att hjälpa till på.

Talibanerna tränades ju upp av CIA, vad har då usa för rättighet att gå in i afghanistan?

Jag vill att dem stannar kvar! Och jag vill att vår Närvaro ökas! Vi ska vara stolta över våra svenska soldater som skyddar våra gränser från Terror!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".