1 av 6
Ulmox och Al Azif
2 av 6
Veckans Fokusgäst Kid Colt! in på "Ridigare Fokougäster för att höra honom mörda ett beat!
3 av 6
Ulmox och Al Azih verkar mysa
4 av 6
5 av 6
6 av 6

K.R.A.C.K United, Petter, pr-trick 6/11

 Ken Ring har startar ett fotbollslag i Kenya, Ametist avslöjade att Petter nu är på gång med en ny platta och hur den kommer låta, och Maskinens nya PR-trick. Dessutom Martin Mutumba från AIK om varför han fått sluta rappa i gruppen Byn Clicken. In här!

Ken Ring har startar ett fotbollslag i Kenya där han numera bor och han har döpt laget till K.R.A.C.K United. Vi hade med Ken på telefon från Kenya och han fick förklara namnet och bad om hjälp med utrustning till barnen. Samtalet avbröts av getter som bräkte i bakgrunden där Ken stod. DJ Ulmox tyckte det var äkta hiphop.

Ametist avslöjade att Petter nu är på gång med en ny platta, igen. Vi pratade om hur produktiv Petter är och om hur kommande platta ska låta, vilket bäst beskrivs som en klassisk hiphop-produktion a la låten "Slag under bältet". Vi diskuterade huruvida det är en medveten reaktion mot sound som styr eller om Petter nu har hittat något eget.

Maskinens nya PR-trick var också under diskussion. De ska hänga under en zeppelinare som svävar ovan Medorgarplatsen i Sthlm. Vilket förde oss in på PR-tricks vi minns... och de som inte gick som väntat. Al Azif hade ju lovat att hoppa fallskärm om han vann Millencolin Music Prize. Al Azif vann med hoppade aldrig... nu fick han stå till svars. Vi mindes andra PR-trick som gått åt pipan, tillexempel Ro-Cee som simulerade sex på scenen på Berns, och sen gick under. Och SM- guldvinnaren Martin Mutumba från AIK var också med på telefon och pratade om varför han fått sluta rappa i gruppen Byn Clicken och vilka rappare han hade velat ha med i ett eget lag samt vilka positioner de skulle ha.

Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".