1 av 6
Nougie och Emilia Melgar
2 av 6
Mitt i en diskussion
3 av 6
DJ Grass mixar OCH tycker till
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Alltid diskussioner efter sändnig, här med Guerilla War Tactocs, veckans fokugäster

MOFOS utveckling 13/11

Jag spelade en helt ny remake av Pato Poohs låt ”Follow Me” och Rigos låt ”Kill Our Vibe”. En mashup som Rigo mailade mig mitt i natten för två dagar sedan. Vi pratade även om en ny vändning inom hiphopen, att högerextrema börjat sprida sitt budskap genom att göra hiphopmusik. Och den stora snackisen var artisten MOFOs utveckling.

MOFO som ville vara den svenska hiphopens PR-kung. Du minns väl att han bl.a utlyste en tävling där den som skapade den största MOFO-facebookgruppen vann 300.000 kr. Och sedan frontade en utlottning av en natt med en tjej på en kryssning. Det var inte hans initiativ men kryssningsbolaget gick taket, jag skrev ett uppmärksammat blogginlägg och fokus på musiken från hans sida. Därefter har det varit tyst kring MOFO tills han i okt släppte ”The Persian Gold EP”. EP:n släpptes på youtube och någon enstaka låt finns för nedladdning om man letar hårt. Annars har EP:n marknadsförts rätt anspråkslöst med utskick på mailinglistor. Det är något spännande som händer med MOFO… Han har ju även ett nytt sound, mer klassiska hiphopproduktioner.

Lyssna här:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".