1 av 3
2 av 3
Martin Brandt, Kingsize Magazine och Martin, Whoa.nu
3 av 3
Martin Brandt, Kingsize Magazine och Martin, Whoa.nu och Emilia Melgar, Studentradio Urban.

Säsongsavslutning 11/12!

"Är det så att just detta år, 2009, kan ses som året då en ny generation svenska hiphop-artister slog igenom... Är det så att vi bevittnar ännu en milstolpe inom svensk musikhistoria?" -frågade Ametist isg. Musiken idag bestod av 100% musik som slagit igenom i år! Klicka på "läs mer" för att lyssna och se bilder!

Lyssna här:

Och du, glöm inte att rösta fram The MC-HT 2009!Ametist sa i programmet  idag:

Det är ca tio år sen svensk hiphop slog igenom på allvar i Sverige. Slutet av 90-talet markerade en milstolpe för den svenska hiphopen. Latin Kings och Petter var några av de artister som sparkade ner dörren och regerade de närmsta åren därpå.

I mitten av 2000-talet var det dock lite tystare kring svensk hiphop. Kanske gjordes inte tillräcklig bra musik, kanske berodde det medieskugga... åsikterna går isär där.

Men sen, i andra hälften ev 2000-talet, började det bubbla igen. Adam Tensta, Lazee och Mofeta & Jerre var en del av de artister som plötsligt gjorde intåg, hördes i radio och skrevs om i tidningar.

Och i år är artister som Stor, J-Son, Mohammed Ali och Näääk nominerade till grammisar och P3 Guld galan. Namn som för två år sedan var okända för den stora massan, och musikjournalister.

Det har gått fort. Det känns som att en damm har brustit.

Är det så att just detta år, 2009, kan ses som året då en ny generation svenska hiphop-artister slog igenom... Är det så att vi bevittnar ännu en milstolpe inom svensk musikhistoria?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista