Programmet tar julvila!

Hej där, nu tar programmet lite julvila och är tillbaka fredagen den 15/1 2010.

Vilket fantastiskt år det har varit... Årets Grammis-nomineringar markerar åter att det här är ett viktigt år för svensk hiphop. Detta år kan ses som året då en  ny generation svenska hiphop slog igenom. Det kan vara så att vi bevittnar ännu en milstolpe inom svensk musikhistoria. Dammen brast till slut.

För mig är det helt fantastiskt att bevittna. När jag började med med det här programmet för snart tre år sedan var dessa s.k. nya generationens svenska hiphopartister i stort okända för massa och etablissemang. Jag har haft nöjet att få göra de allra första intervjuerna med många av dom och bli först ut att skriva om dom. Upptäcka deras stil och musikaliska preferenser, återberätta deras historia och hitta det speciella i deras livsöden och person. Det har varit oerhört kul.

Klicka på de olika delarna här nedan och lyssna på det du missat. Det ligger också en hel del sköna youtube-klipp och bilder under varje del!

Och du, glöm nu inte att rösta fram vinnaren av The MC HT-2009! Var noga med ditt var. Vinnaren får nämlgen komma in som Fokusgäst och spela sin musik!

Tack för att du lyssnat i år. Vi hörs snart.
- Ametist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista