1 av 3
Foto: Olivia Mariette Borg/SVT. (Klicka på bilden för att komma till Musikhjälpens hemsida)
2 av 3
Foto: Livio Anticoli/Scanpix.
3 av 3

Metropol Nu måndag 14/12 om Musikhjälpen och 50-öringshjälpen

Idag låstes vår käre Ametist in i en glasbur mitt på Avenyn i Göteborg av hårdrockslegenden Alice Cooper. Där ska hon tillsammans med Timbuktu och Christer från P3 sända live i både SR och SVT i en vecka. Syftet är att samla in pengar till och uppmärksamma sjukdomen Malaria. Vi ringde upp Ametist en timme innan inlåsningen och kollade läget. Hon var sjukt peppad och glad men samtidigt väldigt nervös.

Dejan och Rasmus snackade också om månadens...årets...eller nej, 00-talets smäll på käften. Såklart handlade det om Berlusconi som igår blev attackerad. En psykiskt sjuk man kastade en gipsstaty på honom och den träffade ansiktet. Han fick en knäckt näsa, två utslagna tänder och en spräckt läpp.

Efter klockan fem fick vi besök av Manne Forsberg som jobbar med projektet "Dammsug Sverige". Från den första oktober nästa år går det inte längre att betala med 50-öringar och därför vill man samla ihop alla pengarna för att ge till utsatta barn istället för att de ska ligga hemma och skräpa i folks gamla gemburkar. Manne berättade mer om projeketet och hur man kan göra om man vill skänka sina gamla (snart) värdelösa bronspengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista