1 av 3
Ametist gör sitt bästa
2 av 3
3 av 3

Metropol Morgon tisdag 12/1

Hur är det egentligen med frierier? vem ska fria?

Idag undrade vi om tjejer kan fria? Ja vi vet såklart att tjejr också kan fria. Men hur tänker och känner stockholmare kring det egentligen?

Är det inte så att alla egentligen vill bli friade TILL? dels är det ju lite egomassage, och dels är det väl allmänmänskligt att känna sig åtrådd?

Många tjejer hörde av sig i frågan. Därilbland Jazz som har friat til lsin kille flera gånger utan att lyckas:

Det sägs att man som kvinna kan fria varje skottår. Men jag tycker att man ska kunna fria när man vill. För egen del har jag friat till min kille ett antal gånger genomÅren.hans svar har varit att det inte är rätt tillfälle. Men när är det rätt tillfälle då? Så nu är det han som får sköta frieriet i fortsättningen. Kram jazz

och sedan Claudia som har lyckats bättre:

Traditionen (här i Sverige) är så att tjejer/kvinnor får fria ENDAST när skottår inträffar (dvs var 4:e år) Jag har alltid tyckt att göra annorlunda än resten av folket. En rebelde kanske? Eller bara att jag tycker om att stycka ut för att jag gör saker på ngt annat sätt eller annorlunda helt enkelt. Det var Jag som med en vit ros i handen föll ner på mina knä och friade. Närvarande var min son, hans sambo och deras dotter. Vi lurade min sambo på familjemiddag Det handlar inte om att sudda bort traditioner tycker jag. Stor tack till er för en underbart program. Puss till Mikael, han svara JAtill min frieri ju. Kram! Claudia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".